Tuesday, November 6, 2012

Το Microsoft Surface 32GB σας δίνει διαθέσιμα μόνο τα μισά GB για αποθηκευτικό χώρο

Μόλις χτες είδαμε το promo video για τις υποδοχές του Microsoft Surface και απ’ ότι φαίνεται η χρησιμότερη απ’ όλες είναι αυτή για τις κάρτες μνήμης microSD/microSDHC/microSDXC, καθώς η εταιρεία αποκάλυψε πόσος ελεύθερος χώρος απομένει για τον χρήστη στις δύο εκδόσεις του tablet.
Microsoft Surface White
Συγκεκριμένα, στην έκδοση των 32GB, στον χρήστη απομένουν διαθέσιμα περίπου τα μισά, αφού τα 32GB στο δεκαδικό σύστημα μεταφράζονται σε 29GB στο δυαδικό και από αυτά απαιτούνται 8GB για το λειτουργικό σύστημα Windows 8 RT και άλλα 5GB για τα εργαλεία επαναφοράς, επομένως περισσεύουν 16GB. Παρομοίως, τα 64GB της μεγάλης έκδοσης αντιστοιχούν σε 59GB στο δυαδικό σύστημα και με τις ίδιες αφαιρέσεις απομένουν διαθέσιμα τα 46GB.
Δεν πρέπει να σας παραξενεύει το γεγονός ότι ο πραγματικός ελεύθερος χώρος είναι μικρότερος από αυτόν που αγοράζετε, μιας και όλες οι εταιρείες ακολουθούν την ίδια τακτική και όλα τα λειτουργικά συστήματα καταλαμβάνουν αποθηκευτικό χώρο (όπως και τα προεγκαταστημένα widgets, εφαρμογές, UIs κλπ.). Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που συναντάμε μόλις το μισό διαθέσιμο από την αναγραφόμενη τιμή.
Ευτυχώς, υπάρχει η υποδοχή για τις κάρτες μνήμης (έως 64GB), η υπηρεσία SkyDrive (δωρεάν 7GB) και φυσικά η υποδοχή USB για τη σύνδεση Flash drive ή εξωτερικού σκληρού δίσκου.

No comments:

Post a Comment