Friday, November 9, 2012

Kaspersky: 1 στους 4 χρήστες χρησιμοποιούν παρωχημένη έκδοση web browser


Νέα έρευνα από τη γνωστή εταιρεία ασφαλείας Kaspersky Labs έρχεται να αποδείξει ότι σχεδόν το 25% των χρηστών του Internet χρησιμοποιεί ξεπερασμένες εκδόσεις των web browsers με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι σε κενά ασφαλείας και πιθανές επιθέσεις malware, χωρίς καν να το γνωρίζουν.


Web Browsers
Σύμφωνα με την έρευνα, την πρωτιά σε χρήση ξεπερασμένης έκδοσης κατέχουν οι χρήστες Mozilla Firefoxμε 66%, ενώ φαίνεται ότι πιάνει τόπο η προσπάθεια ενημέρωσης της Microsoft με τους χρήστες Internet Explorer να χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον την τελευταία έκδοση (το 80.2%).
Αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί και στο γεγονός ότι οι Firefox και Chrome αναβαθμίζονται πάρα πολύ συχνά και πολλές φορές ο χρήστης δεν αντιλαμβάνεται ότι κυκλοφορεί νέα έκδοση. Βέβαια, με τα αυτόματα updates που εισήγαγαν οι τελευταίες εκδόσεις τους, το πιθανότερο είναι ότι ο χρήστης θα έχει στη διάθεση του την τελευταία έκδοση χωρίς καν να μπαίνει στον κόπο να παρακολουθήσει τι γίνεται.
Εξάλλου, από την έρευνα της Kaspersky Labs προέκυψαν και στατιστικά στοιχεία για τη χρήση των web browsers, με την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των χρηστών να πηγαίνει στον Internet Explorer με 37.8%, ενώ ακολουθούν οι Google Chrome με 36.5%, Mozilla Firefox με 19.5% και Opera με 6%
.
http://www.techgear.gr/23-per-cent-of-web-users-use-outdated-web-browser-56541/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=23-per-cent-of-web-users-use-outdated-web-browser

No comments:

Post a Comment