Thursday, November 8, 2012

MasterCard Display Card, η πιστωτική και χρεωστική κάρτα με LCD και πληκτρολόγιο

MasterCard Display Card, η πιστωτική και χρεωστική κάρτα με LCD και πληκτρολόγιο
Είστε έτοιμοι για την νέα εποχή τραπεζικών συναλλαγών και την MasterCard Display Card; Μεγαλύτερη ασφάλεια, ευκολία και όλα σε μια κάρτα τόσο μικρή και λεπτή όσο η συνηθισμένη πιστωτική και χρεωστική που έχετε συνηθίσει.

ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ MASTERCARD DISPLAY CARD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η ιδέα είναι απλή και η υλοποίηση ενδιαφέρουσα. Η νέα MasterCard Display Card ενώνει δύο κόσμους που μέχρι σήμερα ήταν μακρυά ο ένας από τον άλλον. Η πιστωτική και χρεωστική κάρτα γίνεται ένα με το one time password (OTP) token που πρέπει να έχετε πάντα μαζί αν η τράπεζα προσφέρει την υπηρεσία.
Μέχρι σήμερα, αν θέλετε να πραγματοποιήσετε συναλλαγή με την τράπεζα εκτός από το όνομα χρήση και κωδικό χρειάζεται και ένα επιπλέον, extra PIN για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης του χρήστη. Το extra PIN δημιουργείται από μια μικρή, ξεχωριστή συσκευή με LCD οθόνη και διαστάσεις USB stick.
Η MasterCard Display Card ενσωματώνει την λειτουργία αυτή στο μέγεθος πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας με LCD οθόνη και πληκτρολόγιο παράλληλα με την χρήση smart card στην πιστωτική. Προς το παρόν η οθόνη θα δημιουργεί το extra PIN αλλά στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή πληροφοριών όπως το υπόλοιπο λογαριασμού.
Πότε και αν θα δούμε στην Ελληνική αγορά τις νέες πιστωτικές κάρτες εξαρτάται από τις τράπεζες και μόνο. Αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν, οι Ελληνικές και Ευρωπαϊκές τράπεζες κινούνται ταχύτερα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες πολύ γρήγορα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η χρήση smart card, tokens με one time password κλπ.

No comments:

Post a Comment