Thursday, October 11, 2012

Νέα ευρύτερη πατέντα για το slide to unlock αποδόθηκε στην Apple



slide
Νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη λειτουργία ‘slide to unlock’ αποδόθηκε χθες στην Apple καλύπτοντας ένα ευρύτερο φάσμα από τις πρώτες δύο παρόμοιες πατέντες που ανήκουν στην εταιρεία. Η πατέντα με αριθμό 8,286,103 ξεφεύγει από τα όρια των πρώτων δύο όσον αφορά την απαίτηση η εικόνα του ξεκλειδώματος να κινείται σε ένα προκαθορισμένο “μονοπάτι” ή τουλάχιστον να ξεκινά και να σταματά σε προκαθορισμένες τοποθεσίες στην οθόνη.
Πλέον, η πατέντα καλύπτει τη γενικότερη λειτουργία μεταφοράς μιας εικόνας σε μια ευρύτερη περιοχή της οθόνης για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σημασία το σημείο έναρξης ή τέλους αλλά μόνο η συνεχόμενη μεταφορά της εικόνας σε μια περιοχή ξεκλειδώματος.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αρκετοί κατασκευαστές Android ίσως χρειαστεί να τροποποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο έχουν εφαρμόσει τη λειτουργία slide to unlock για να αποφύγουν παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και αγωγές.
Να σημειώσουμε ότι η πρακτική δημοσίευσης συνεχόμενων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την κάλυψη ενός ευρύτερου πεδίου σε σχέση με την αρχική πατέντα είναι κάτι συνηθισμένο στις ΗΠΑ και ακολουθείται από πολλές εταιρείας. Αναμένουμε, μάλιστα, να συνεχιστεί η τακτική αυτή και τα επόμενα χρόνια καλύπτοντας ακόμα ένα μεγαλύτερο εύρος. Πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times ασχολήθηκε με το γενικότερο ζήτημα των πατεντών με ένα πολύ ενδιαφέρον τρόπο που αξίζει να διαβάσετε ακόμη μια φορά.

No comments:

Post a Comment