Wednesday, October 10, 2012

Privacyfix: Mάθε τι κερδίζουν Google και Facebook από τα δεδομένα σου [Video]


Παρόλο που πολλές φορές έχουμε την ψευδαίσθηση ότι το Internet μας παρέχεται δωρεάν, είναι κοινό μυστικό ότι εταιρείες όπως οι Google και Facebook αποκομμίζουν κέρδη παρακολουθώντας τη διαδικτυακή μας δραστηριότητα και πουλώντας τα προσωπικά μας δεδομένα σε  διαφημιστικές εταιρείες.
Εάν θέλεις να γνωρίζεις πόσα κερδίζουν οι προαναφερθείσες εταιρείες από τα δεδομένα σου, δεν έχεις παρά να εγκαταστήσεις το Privacyfix, ένα add-on για Chrome και Firefox, το οποίο παρατηρεί τη δραστηριότητα σου στο Google τις τελευταίες 60 ημέρες και υπολογίζει την αξία σου βάσει των αναζητήσεων σου.
Επιπλέον, το Privacyfix σε ενημερώνει για τις ιστοσελίδες με τις οποίες μοιράζεται τα δεδομένα σου το Facebook αλλά και για αυτές που αποστέλλουν πίσω πληροφορίες στις Google και Facebook. Ταυτόχρονα σου δίνει τον έλεγχο σε πολλές επιλογές με σκοπό να προφυλλάξεις καλύτερα την ιδιωτικότητά σου, όπως για παράδειγμα σου επιτρέπει να διαγράψεις όλες τις εφαρμογές που δε χρησιμοποιείς πια και οι οποίες εξακολουθούν να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σου.
Το Privacyfix μπορείς να κατεβάσεις από εδώ.

No comments:

Post a Comment