plaiceraider
Μια εφαρμογή ‘proof-of-concept’ από Αμερικάνους στρατιωτικούς δείχνει πως μπορεί κανείς να χακάρει το τηλέφωνό μας και να μας παρακολουθεί δημιουργώντας παράλληλα ένα 3D μοντέλο του σπιτιού μας!
Οι δημιουργοί του PlaiceRaider απέδειξαν ότι με την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της κάμερας στέλνοντας φωτογραφίες την κατάλληλη στιγμή με ειδικό λογισμικό να κατασκευάζει 3D χάρτες του δωματίου. Η ομάδα χρησιμοποίησε 20 ανυποψίαστα άτομα για τον έλεγχο της εφαρμογής κάνοντας χρήση συσκευής Android με έκδοση λειτουργικού 2.3.

Οι φωτογραφίες είναι τόσο χρήσιμες για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου μοντέλου του σπιτιού που ένας πιθανός κλέφτης θα μπορούσε πολύ άνετα να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να “μελετήσει” καλύτερα τον χώρο και να εντοπίσει αντικείμενα μεγάλης αξίας.
Οι δημιουργοί της εφαρμογής προτείνουν αρκετούς τρόπους ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, όπως για παράδειγμα να μην είναι δυνατή η απενεργοποίηση του ήχου που κάνει το κινητό όταν παίρνουμε μια φωτογραφία έτσι ώστε ο χρήστης να γνωρίζει πάντα πότε χρησιμοποιείται.

http://www.techgear.gr/android-app-plaiceraider-spy-53791/