Tuesday, September 18, 2012

Pinterest: Καρφίτσωσέ το!

Pinterest: Καρφίτσωσέ το!

 Η μάχη ανάμεσα στα «θηρία» Facebook και Twitter είναι γνωστή. Επίσης γνωστές είναι και οι φιλοδοξίες του Instagram να κατακτήσει τον χώρο των social networks. Καλά όλα αυτά, όμως εδώ και μερικούς μήνες έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι ένα ακόμα δίκτυο, το Pinterest. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, το Pinterest κατάφερε αργά, αλλά σταθερά να στεφθεί ο βασιλιάς (ή καλύτερα η βασίλισσα) των social media. Σκεφτείτε πως μόνο στην Αμερική, οι χρήστες του ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένου και του Barack Obama. Σας κέντρισε το ενδιαφέρον; Και εμάς. Γι’ αυτό είπαμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. Τι εστί Pinterest; Καθημερινά στο Internet περνάνε μπροστά από τα μάτια μας εκατοντάδες εικόνες και θέματα. Με το Pinterest μπορείτε να οργανώσετε όλες αυτές τις εικόνες και τα θέματα που βλέπετε κάθε μέρα και να τα «καρφιτσώσετε» (“pin”) στον προσωπικό σας online πίνακα ανακοινώσεων, να τα μοιραστείτε με φίλους κάνοντας «re-pin», να κάνετε like και να παρακολουθήσετε άλλες συλλογές με αντικείμενα ή εικόνες τα οποία σας ενδιαφέρουν (φαγητό, ρούχα, μουσική, σπορ κτλ.).

Οι φωτογραφίες στο Pinterest συνήθως συνοδεύονται από κάποιο κείμενο ή link προς το site προέλευσης, έτσι πέρα του sharing το Pinterest λειτουργεί και ως ένα bookmarking site, το οποίο σας βοηθά να έχετε ταξινομημένα σε κατηγορίες θέματα που σας ενδιαφέρουν και να ανατρέξετε σε αυτά ανά πάσα στιγμή με κάθε σας login. Εν ολίγοις, το Pinterest βασίζεται στην λογική του “follow”. Περιμένατε κάτι πιο πολύπλοκο; Δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε. That’s all folks που θα έλεγε και ο Porky Pig. To Pinterest είναι εξαιρετικά εύκολο στην χρήση και οπτικά κομψό, για αυτό άλλωστε και έχει τόσο μεγάλη απήχηση στους χρήστες του Internet, όντας (προς το παρόν)) στην τρίτη θέση με τα πιο δημοφιλή social networks. Αυτό που θέλουν οι γυναίκες 97%. Αυτό είναι το ποσοστό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, των χρηστών του Pinterest που είναι γένους θηλυκού. Εξ’ ου και ο χαρακτηρισμός του ως «βασίλισσα» των social networks. Ο λόγος; Το Pinterest τείνει να αντικαταστήσει τα γυναικεία περιοδικά, αυτά στα οποία οι σύγχρονες γυναίκες ψάχνουν μανιωδώς τις σελίδες τους για μοδάτα ρούχα, στιλάτα παπούτσια, συνταγές, συμβουλές ντυσίματος, hot αρσενικά, νέα αρώματα και το ιδανικό σπίτι.

 Όλα αυτά δηλαδή που θα ήθελαν να έχουν, έστω και αν η οικονομική τους κατάσταση δεν το επιτρέπει και βαριούνται πλέον να τα ψάξουν στις δεκάδες σελίδες των περιοδικών. Μπορεί το Pinterest να ελκύει περισσότερο το γυναικείο φύλο, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως οι άντρες δεν θα βρουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον στα… καρφιτσώματά του. Αντιθέτως, η θεματολογία του αφορά (και) τον σύγχρονο άντρα. Αντρική μόδα; Έχει. Μουσική και ταινίες; Έχει. Νέα και «ψαγμένα» gadget; Έχει. Αθλητικά; Και από αυτά έχει. Ιδέες για δώρα στο έτερον ήμισυ; Χιλιάδες. Do it Yourself οδηγούς; Μπόλικους. Να γραφτώ; Αν θέλετε να βάλετε μια τάξη στα διαδικτυακά σας ενδιαφέροντα με έναν εύκολο και άκρως ελκυστικό τρόπο μακριά από την μονοτονία των bookmarks του browser σας τότε ναι, το Pinterest θα σας διευκολύνει πολύ. Αν όμως δεν είστε και τόσο «κολλημένοι» με την οργάνωση των ενδιαφερόντων σας, τότε το πιο πιθανό είναι το προφίλ σας στο Pinterest να θυμίζει περισσότερο μια παρατημένη στοίβα με περιοδικά ποικίλης ύλης σε άτακτη σειρά. Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε (η εγγραφή είναι δωρεάν) και να πάρετε μια γεύση από το social network που «καρφιτσώνει» τον θρόνο του Facebook μέρα με την μέρα.

http://www.in2life.gr/features/notes/articles/244654/article.aspx

No comments:

Post a Comment