Wednesday, September 19, 2012

iOS 6, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σημερινή αναβάθμιση

iOS 6, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σημερινή αναβάθμιση



ios 6
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κυκλοφορία του iOS 6, η νέα μεγάλη αναβάθμιση για iPhone, iPad και iPod touch. Η διάθεση της νέας έκδοσης αναμένεται περίπου στις 20:00 ώρα Ελλάδας εκτός απροόπτου και αυτοί που θα μπορούν να αναβαθμίσουν είναι οι κάτοχοι των iPhone 3GS/iPhone 4/iPhone 4S, iPod touch 4th gen και iPad 2/iPad 3. Ως γνωστόν η αναβάθμιση θα μπορεί να γίνει OTA (over-the-air) αλλά θα έχετε περισσότερη επιτυχία κατεβάζοντας την κατάλληλη έκδοση στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιώντας το iTunes εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εκείνης της ώρας.
Προτού, όμως, προβείτε στην αναβάθμιση αυτή θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν αξίζει. Προφανώς, οι κάτοχοι jailbroken συσκευών θα πρέπει να μείνουν μακριά προς το παρόν από το iOS 6, όπως και αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τους χάρτες της Google αφού έχουν αντικατασταθεί πλέον από αυτούς της Apple. Τέλος, είναι συνετό να περιμένετε μερικές μέρες ώσπου να γίνουν ευρέως γνωστά τα bugs για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Ας δούμε, όμως, μερικά από τα 200 νέα χαρακτηριστικά του iOS 6.
Siri
Μεγάλη αναβάθμιση με προσθήκη νέων χαρακτηριστικών (Eyes Free λειτουργία για επικοινωνία χωρίς χέρια κατά την οδήγηση, τοπικές αναζητήσεις σε περισσότερες χώρες, κ.α) και υποστήριξη για αρκετές νέες γλώσσες και χώρες: Ιταλία – Ιταλικά, Ισπανία – Ισπανικά, Κινέζικα κτλ. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά δεν υποστηρίζονται τα Ελληνικά.
Facebook
iOS 6 Facebook
Ενσωμάτωση του Facebook απευθείας στο λειτουργικό της συσκευής, στα πρότυπα του Twitter. Μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο από το Photos.app, το Safari.app, το Maps.app, το iTunes Store, το Game Center κτλ ενώ πλέον μπορείτε να κάνετε status update απευθείας από το Notification Center. Ταυτόχρονα, υπάρχει πλήρης συνεργασία του Facebook με τις Επαφές και το Ημερολόγιο του iOS 6, συνεργασία που μπορείτε να διακόψετε ανά πάσα στιγμή μέσα από τις ρυθμίσεις.
Απάντηση με μήνυμα
iOS Reply with message
Δυνατότητα αυτόματης αποστολής μηνύματος κατά την απόρριψη μίας κλήσης π.χ. λόγω μιας συνάντησης.
Μην ενοχλείτε
iOS 6 do not disturb
Λειτουργία “Μην ενοχλείτε” για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις, για το χρονικό διάστημα που εμείς θα επιλέξουμε. Επιλογή για ενεργοποίηση επαναλαμβανόμενων κλησεων, αν π.χ σας ξανακαλέσουν εντός τριών λεπτών (πιθανώς για κάτι επείγον) θα ειδοποιηθείτε κανονικά! Περισσότερα για τη λειτουργία αυτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
FaceTime μέσω 3G
iOS 6 FaceTime
Το FaceTime πλέον δεν λειτουργεί αποκλειστικά μέσω Wi-Fi καθώς ενεργοποιείται η δυνατότητα χρήσης του μέσω δικτύου 3G.
Safari
Πολύ χρήσιμες νέες λειτουργίες, όπως iCloud Tabs για συγχρονισμό των ανοιχτών tabs με τον υπολογιστή ή άλλες iOS συσκευές, δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφιών σε ιστοσελίδες, πλήρης οθόνη σε landscape και offline reading list.
Photo Stream
Δυνατότητα κοινοποίησης της Ροής Φωτογραφιών (Photo Stream) στους φίλους σας με λειτουργία σχολίων. Περισσότερα για αυτή τη λειτουργία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Mail
iOS 6 mail
Μερικές από τις νέες δυνατότητες του Mail στο iOS 6 περιλαμβάνουν νέα θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου VIP προσώπων, νέα δυνατότητα επισύναψης φωτό ή βίντεο σε email, λειτουργία Pull to refresh για την ανανέωση των μηνυμάτων και ξεχωριστές υπογραφές ανά λογαριασμό email.
PassBook
iOS 6 Passbook
Νέα εφαρμογή PassBook για αποθήκευση όλων των εισιτηρίων σας (αεροπορικά, κινηματογράφου, μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ) με υποστήριξη geolocation. Αναμένουμε να δούμε στην Ελλάδα ποιες εταιρείες θα υποστηρίξουν το Passbook και σε τι βαθμό.
Maps
iOS 6 Maps
Οι νέοι χάρτες περιλαμβάνουν δωρεάν οδηγίες πλοήγησης, συνεργασία με το Siri και τη λειτουργία 3D “Flyover” σε iPhone 4S/iPad 3.

No comments:

Post a Comment