Tuesday, December 4, 2012

Κενό ασφαλείας στο Instagram μπορεί να οδηγήσει στην κλοπή του λογαριασμού σου



Σοβαρότατο κενό ασφαλείας εντοπίστηκε στην iOS εφαρμογή του Instagram (πιθανότατα υπάρχει και στην αντίστοιχη για Android) που μπορεί να επιτρέψει σε τρίτους να εισβάλλουν στο λογαριασμό σου, να διαγράψουν τις φωτογραφίες σου ή ακόμα και να αλλάξουν τα στοιχεία login σου και να σου απαγορεύσουν για πάντα την πρόσβαση.
Η “τρύπα” βρέθηκε συγκεκριμένα στην έκδοση Instagram 3.1.2 και επιβεβαιώθηκε σε δύο iPhone 4 που έτρεχαν iOS 6. Η επαλήθευση των στοιχείων στους servers του Instagram πραγματοποιείται μέσω ενός plain-text cookie, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που hackers κατορθώσουν να το υποκλέψουν αποκτούν άμεσα πρόσβαση στο λογαριασμό σου.
Για να προστατευτείς το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αποφεύγεις προσωρινά να συνδέεσαι στο Instagram από ξεκλείδωτα WiFi, μέχρις ότου διορθωθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, αξίζει να τονίσουμε ότι ο developer που ανακάλυψε τη συγκεκριμένη τρύπα ενημέρωσε την Instagram στις 11 Νοεμβρίου η οποία όμως από τότε δεν έχει κάνει κάτι για να επιλύσει το ζήτημα.
http://www.techgear.gr/security-flaw-in-instagram-can-hack-your-account-58305/

No comments:

Post a Comment